Little Known Facts About servis aircond.

Kami akan standby applications semua dalam van. Syaratnye kene deal awal untuk kami standby sparepart handphone tu.

Perkara ini biasanya berlaku kepada kereta-kereta yang diimport sepenuhnya (CBU) atau selepas aircon diservice. Tiada kerosakan sebenarnya kerana suhu aircon di kawal oleh satu suis yang meng 'on'kan dan meng'off'kan aircon kita secara automatik. Minta mekanik melaraskan suis ini supaya aircon lebih lama 'on'. three. Dalam perjalanan jauh, selepas beberapa ketika, aircon tak sejuk. Perkara ini berlaku kerana suis yang mengawal 'on' dan 'off' aircon tidak dapat berfungsi dengan baik atau injiap yang mengawal gas masuk ke dalam cooling coil rosak menyebabkan kemasukkan gasoline ke dalam cooling coil berlebihan dan menjadikan cooling coil beku atau ais terjadi hinggakan menghalang pengaliran gas keluar dan menyebabkan hanya sebahagian cooling coil yang sejuk dan sebahagian lagi panas. Sekiranya ini terjadi, berhentikan kereta anda selama beberapa ketika (sehingga tiada lagi ais di paip gasoline) dan laraskan thermostat ke suhu yang paling kurang sejuk. Sekiranya berlaku lagi, maksudnya, injap atau suis aircon anda perlu di tukar. four. Air menitik. Perkara ini berlaku disebabkan seperti perkara 'three' di atas. 5. Angin aircon berbau busuk. ini berlaku kerana terdapat angin luar yang masuk ke dalam sistem saluran angin aircon kerta anda atau aircon anda telah terlalu lama tidak diservice hingga menyebabkan semua habuk dan basah telah berkulat dan mengeluarkan bau busuk. six. Asap putih keluar Sebenarnya asap putih itu adalah kotoran dan wap air yang terjadi. kerana gas terlalu sejuk. Sebabnya adlah seperti di 'three'. seven. Corong keluar angin aircon berminyak. Jika ini berlaku, maksudnya cooling coil anda telah mengalami kebocoran dan lama kelamaan fuel akan habis dan angin aircon akan panas. Berdasarkan pengalaman saya, saya cadangkan aircon diservice setiap setahun setengah atau dua tahun dan untuk perjalanan jauh di freeway, jangan laraskan thermostat pada suhu tersejuk kerana ini akan merosakkan injap cooling coil. Dan untuk pengguna kereta buatan Malaysia, jangan terlalu 'bermain' dengan thermostat aircon anda kerana ianya sangat sensitif. Kos untuk membaikinya agak mahal. Duplicate and Earn :

Ini juga merupakan masalah yang boleh mengurangkan fungsi aircon anda. Anda boleh perhatikan masalah ini dengan hanya melalui melihat udara daripada aircond anda. Sekiranya device tersebut tidak menghasilkan udara yang secukupnya untuk bilik anda, mungkin ianya terlibat dengan masalah seperti ini.

assalam bro, saya nak tanye kebelakangan ni bila kereta tgh jalan pasang aircond, ada asap putih mcm kabus keluar dari lubang aircond.

Anda dapat menghidu bau yang kurang menyenangkan daripada air-issue. Bau yang kurang meyenangkan selalunya disebabkan oleh bakteria, kulat atau pengumpulan air. Situasi ini tidak akan berlaku sekiranya anda membersihkan penghawa dingin dengan lebih kerap. Ini adalah salah satu situasi yang memerlukan proses cucian kimia terhadap aircond.

Saya rasa ada kaitan ignition start enjin tu bermasalah semasa komunikasi dengan kompressor. Ni kena rujuk Toyota Look at relay atau sistem fius box tu. Box fius ni kerja elektronik sikit

Compressor ini akan dapat signal dari thermostat. Thermostat yang akan mengawal suhu bilik anda. Contoh anda setkan 18 degree Celcius, compressor akan terus managing untuk maintainkan temperature eighteen diploma C. Apabila telah sampai eighteen C, thermostat akan berikan sign kepada compressor supaya tidak running.

Askm bos, tau x cara nak wiring kipas kondenser evo kat wira, nak bg superior pace Check Their Offer enthusiast tu brfungsi, kalau wiring biase je kipas tu pusing normal velocity

Saya nk tanya masalah myvi 1.3 a/c berfunsi dgn baik Jika cam sensor disputuskan atau ditanggalkan soketnya, mintak sangat penjelasan dari tuan, compressor,trotlebody dan wayering pun sudah ditukar tapi masalah sama juga timbul, sebelumnya myvi ni a/c Akan sejuk jika enjin run ke rpm 1500

Tetapi nanti dulu, anda tidak perlu risau, kami ada berita baik buat anda. Buat anda yang di Kuala Lumpur atau Selangor, terdapat satu pusat servis aircond kereta yang bertempat di Shah Alam yang menjanjikan servis yang terbaik dengan caj servis yang berpatutan.

Sekiranya kipas bergerak tetapi pergerakannya tidak laju, kipas itu perlu juga di tukar. Sekiranya kipas bergerak laju dan aircon masuh tidak sejuk, biar aircon terpasang dan perhatikan salah satu paip yang menyalurkan gasoline aircon. Sekiranya anda nampak, bintik-bintik air mula kelihatan maka aliran gas daripada kompressor ke cooling coil elok.

Wasalam, jika suhu penghawa dingin sejuk seperti diinginkan, memang ada masalah pada blower atau suis kawalan.

Secara faktanya, hampir kebanyakan penyaman udara bocor dan memerlukan pengisian fuel yang tetap seperti gasoline freon. Jadi, bagaimanakah anda mengetahui masa yang sesuai untuk mengisi gas aircond anda?

dan kalau enjin gegar dan berdesing, belting yang gerakkan kompressor tu ada masalah. samada belting salah pasang atau puller tu senget/rosak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *